perjantai 25. marraskuuta 2016

Tappioputki poikki tasapelin myötä

Aiemmissa vierasotteluissaan tappion sekä MuSa:lle että JoSePa:lle kärsinyt FC Rauma sai viime lauantaina kotiottelussa vastaansa Loiskeen Lempäälästä. Pisteet jaettiin tasanumeroin 3-3 (2-1).

FC Rauma sai lentävän lähdön otteluun, kun Jorma Kangas siirsi kotijoukkueen johtoon heti ensimmäisellä minuutilla.
Kangas oli jäänyt kulmapotkutilanteessa vapaaksi maalin eteen, josta hän toisella yrityksellä siirsi pallon varmasti maaliin. Syötön maaliin tarjoili kulmapotkun antanut Jesse Wallenius. Maalin jälkeen kotijoukkue näennäisesti hallitsi kenttätapahtumia, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan. Seuraavasta maalista vastasikin vierailija Loiske, kun jaksoa oli pelattu reilut 14 minuuttia, kun Markus Sairiala viimeisteli komeasti takatolpan kautta. Raumalaiset siirtyivät kuitenkin uudelleen johtoon hetkeä myöhemmin komean kuvion myötä. Juha Saarikosken poikittaissyöttö tavoitti laidasta Hans Kallionpään, hän jatkoi maalin eteen Jaakko Valtaselle, joka sai putata pallon lähes tyhjään Loiske-maaliin. Tauolle siirryttiin 2-1-kotijohdossa.

Toinen jakso alkoi rikkonaisesti, ja virheitä tuli molemmille joukkueille solkenaan. Jakson ensimmäistä maalia saatiin odotellessa ja siitä vastasi kotiyleisön harmiksi Loiske, Miko Heikkilän siirtäessä pallon takatolpalta maaliin. Tasoitusmaalin jälkeen raumalaisilla oli lukuisia tilaisuuksia siirtyä jälleen johtoon, mutta vieraiden parhaana palkittu maalivahti Lari Kotilainen venyi kerta toisensa pallon tielle. Kaksi ja puoli minuuttia FC Rauma onnistui jälleen siirtymään johtoon. Juho-Matti Pösö pitkä avaus tavoitti Jesse Walleniuksen, joka laukoi pallon Loiske-pelaajan kautta maaliin. Loiske otti välittomästi tämän jälkeen lentävän maalivahdin käyttöön. Tämä tuotti tällä kertaa tulosta, kun vain minuuttia FC:n johtomaalin jälkeen Sairiala nosti vierasjoukkueen jo kolmannen kerran ottelussa tasoihin. FC Raumalla oli tässä vaiheessa jo viisi virhettä täynnä. Loiske pääsikin vielä kaksi kertaa yrittämään johto-osumaa 10 metrin pisteeltä. Molemmat yritykset suuntautuivat kuitenkin onneksi ohi maalin. Näin ollen ottelussa päädyttiin pistejakoon.

FC Rauman pelit jatkuvat tulevana lauantaina Jyväskylässä sarjanousija Lohikosken Pallokerhoa  vastaan.

FC Rauma-Loiske 3-3 (2-1)
00:53 1-0 Jorma Kangas (Jesse Wallenius)
14:16 1-1 Markus Sairiala (Samuli Salminen)
15:50 2-1 Jaakko Valtanen (Hans Kallionpää)
31:00 2-2 Miko Heikkilä (Eeli Huotari)
37:34 3-2 Jesse Wallenius (Juho-Matti Pösö)
38:32 3-3 Markus Sairiala (Eeli Huotari)

Varoitus: Jorma Kangas (FC Rauma)