tiistai 13. maaliskuuta 2018

Kausi päättyi tappioon

FC Rauma sai kauden viimeiseen otteluun vieraaksi Tervarit Oulusta. Pelin henki oli selvä, sarjassa toisena ollut Tervarit varmistaisi voitolla sarjan ykköspaikan ja sitä myöten liiganousun kaudeksi 2018-19.

Vierasjoukkue Tervarit aloitti ottelun räväkästi. Peliä oli ehditty pelata vain noin 10 sekuntia, kun pallo oli jo raumalaisten maaliviivalla. Ukko Rimmi onnistui kuitenkin siivoamaan pelivälineen väljemmille vesille. Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen oululaiset siirtyivät kuitenkin johtoon. Niko Isola onnistui katkaisemaan Juho-Matti Pösön avauksen ja pääsi siirtämään pallon tyhjään raumalaismaaliin. Jakson toisestakin maalista noin 13 minuutin kohdalla vastasi Tervarit. Adrian Rizvani laukoi Ville Niskalan syötöstä pallon komeasti tolpan kautta maaliin. Raumalaiset pääsivät jakson vanhetessa paremmin peliin mukaan, mutta kovinkaan vaarallisia paikkoja ei Juho Keskisen vartioimalle maalille saatu rakennettua. Tauolle mentiin Tervareiden johtaessa 0-2.

Toiselle jaksolle tuli rohkeampi ja aktiivisempi FC Rauma. Nyt saatiin luotua jo huomattavasti parempia maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ontui. Lähimmäksi maalintekoa jakson alkupuolella pääsi Jaakko Valtanen, mutta hänen puskunsa meni niukasti oululaismaalin yli. Seuraavasta maalista vastasi jälleen Tervarit, kun toista jaksoa oli pelattu hieman reilut 13 minuuttia. Oululaiset iskivät nopeasti vastaan keskialueen pallonriiston jälkeen, Iiro Vandell tarjoili ja Riku Säärelä laukoi pallon etutolpan kautta raumalaismaaliin. Tämän maalin jälkeen FC Rauma otti heti käyttöön lentävän maalivahdin. Yhden kavennusmaalin raumalaiset saivat ylivoimalla aikaiseksi. Jere Kyrkkö pääsi Ukko Rimmin poikittaissyötöstä katkaisemaan pitkäksi venyneen maalittoman putkensa ja toi raumalaiset kahden maalin päähän. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja näin vierailija Tervarit nousee ensi kaudeksi Futsal-Liigaan voitettuaan ottelun maalein 1-3 (0-2).

FC Rauma-Tervarit 1-3 (0-2)
06:23 0-1 Niko Isola
13:14 0-2 Adrian Rizvani (Ville Niskala)
33:11 0-3 Riku Säärelä (Iiro Vandell)
36:27 1-3 Jere Kyrkkö (Ukko Rimmi)