maanantai 5. helmikuuta 2018

Voitottomien otteluiden putki sai jatkoa

Kaikki putket päättyvät joskus. Näin kävi myös FC Rauman tappiottomien otteluiden putkelle raahelaisvieras AS Moonia vastaan, kun raumalaiset kokivat lauantain kotiottelussaan historiansa ensimmäisen tappion Moonille. Moon vei pisteet mukanaan numeroin 4-6 (2-3). Samalla tämä oli jo raumalaisten kolmas perättäinen ottelu ilman voittoa.

Ottelun avausmaali syntyi hieman reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Moonin Jan-Eric Hämeenkorpi riisti pallon hyökkäysalueella ja hän itse pääsi laittaamaan pallon tyhjiin Kai Paakkarin laukauksen reboundista. FC Rauma kuittasi kolmisen minuuttia myöhemmin. Niila Asunmaa ja Jaakko Valtanen karkasivat kahdestaan läpi, Asunmaa syötti ja Valtanen siirsi pallon tyhjään raahelaismaaliin. Sama pari oli asialla muutamaa minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa kulmakuvio toimi, kun Valtanen ohjasi Asunmaan laukauksen takatolpalta tyhjiin. Moon iski kuitenkin vielä kahdesti avausjaksolla. Ensin Jukka-Pekka Patanen laukoi kaukaa pallon raumalaispelaajan jalkojen välistä alakulmaan ja hetkeä myöhemmin Timi Knuutinen ohjasi kulmakuvion päätteeksi Moonin 2-3-taukojohtoon.

Raumalaiset aloittivat toisen jakson vauhdikkaasti. Jaksoa oli pelattu vain hieman reilu minuutti, kun Ukko Rimmi toi FC Rauman taas tasoihin. Jere Kyrkkö yritti ensin pari kertaa, mutta hänen vetonsa blokattiin, ennen kuin Rimmin laukaus painui raahelaismaalin alanurkkaan. Pari minuuttia myöhemmin Moon siirtyi uudelleen johtoon, kun Knuutinen siirsi komean kuvion päätteeksi pallon takatolpalta tyhjiin. Hetki tästä, ja peli oli jälleen tasan. Kasper Nyholm laukoi pallonriiston jälkeen pallon tolpan kautta alanurkkaan. Jakson puolivälin paikkeilla Moon siirtyi jälleen johtoon. Pitkä avaus omasta päästä tavoitti Knuutisen, joka karkasi viimeistelemään iltapäivän kolmannen osumansa. Viitisen minuuttia raahelaiset siirtyivät kahden maalin johtoon, kun Aleksi Kylmälä riisti pallon raumalaisilta, harhautti vielä maalivahti Pösön ja vei pallon tyhjään maaliin. Loppuhetkillä raumalaiset hakivat vielä kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta enempää maaleja ei enää nähty ja pisteet matkasivat näin ollen Raaheen numeroin 4-6.

FC Rauman seuraava ottelu on jo tulevana perjantaina 9.2. klo 20. Silloin raumalaiset matkustavat Tampereen Hervantaan ACE:n vieraaksi.