keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Maali-iloittelusta irtosi voitto

FC Rauma sai viime lauantaina vieraita Turusta, kun TPK tuli vieraaksi Kauppikselle. Ottelusta muodostui melkoinen maalijuhla, ja pisteet jäivät lopulta Raumalle numeroin 6-5 (2-2)

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa hieman vajaat kahdeksan minuuttia. Jaakko Valtanen siirsi tuolloin isännät johtoon komean kuvion päätteeksi. Ukko Rimmi antoi hienon poikittaissyötön ja Valtanen sai siirtää pallon tyhjään maaliin. Maalin jälkeen FC Raumalle tuli kuitenkin musta hetki ja TPK rankaisi reiluun puoleen minuuttiin kahdesti. Ensin Niklas Harjula ohjasi maalin edestä tasoituksen ja hetkeä myöhemmin Joel Kontkanen laukoi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi turkulaiset johtoon. Raumalaiset nousivat vielä tasoihin jakson loppupuolella, Juuso Aallolle aukesi laidalta vapaa kaista ja hän laukoi juoksun päätteeksi pallon tarkasti taka-alakulmaan. Näin tauolle mentiin tasanumeroissa 2-2.

Toisen jakson alussa raumalaiset siirtyivät jälleen johtoon. Juuso Aalto katkaisi turkulaisten syötön keskialueella ja tarjoili Jere Kyrkölle, joka sai sijoittaa pallon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin TPK tasoitti jälleen, kun Hans-Emil Honkasalon laukaus upposi etukulmasta sisään ja hetkeä myöhemmin turkulaiset johtivat jälleen, kun Joona Forsström laukoi pallon
raumalaismaalin kattoon. Toisen jakson puolivälin tienoilla oli tällä kertaa raumalaisten vuoro osua vajaaseen minuuttiin kahdesti. Ensin Jesse Wallenius vapautti Niila Asunmaan laidalta maalintekoon, ja Asunmaan laukaus upposi takakulmaan. Tämän jälkeen Juuso Aalto riisti pallon keskialueella ja siirsi soolonsa päätteeksi raumalaiset jälleen johtoon. Kolme minuuttia ennen alkoi olla jo ratkaisun makua, kun Asunmaa siirsi FC Rauman kahden maalin johtoon. TPK tuli kuitenkin vielä maalin päähän, kun Niklas Harjula runnoi maalin edestä kavennuksen. TPK ei saanut lentävällä maalivahdilla pelaten enää muuta merkittävää aikaiseksi, ja näin arvokkaat pisteet jäivät Raumalle numeroin 6-5.

FC Rauman vierasotteluiden sarja käynnistyy tulevana lauantaina 2.12., kun joukkue matkustaa Helsinkiin Zenithin vieraaksi.

FC Rauma-TPK 6-5 (2-2)

07:40 1-0 Jaakko Valtanen (Ukko Rimmi)
08:29 1-1 Niklas Harjula (Samuel Sibakov)
09:03 1-2 Joel Kontkanen (Niklas Harjula)
15:04 2-2 Juuso Aalto (Niila Asunmaa)
21:35 3-2 Jere Kyrkkö (Juuso Aalto)
23:06 3-3 Hans-Emil Honkasalo (Teemu Östlund)
25:37 3-4 Joona Forsström (Eetu Kauria)
29:06 4-4 Niila Asunmaa (Jesse Wallenius)