tiistai 14. marraskuuta 2017

FC Raumalle kauden ensimmäinen kotivoitto

FC Rauma saavutti lauantaina vihdoin kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun se kukisti tamperelaisen ACE:n numeroin 4-3 (4-1).

Ottelu oli raumalaisittain hyvinkin kaksijakoinen. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin railakasta hyökkäyspeliä ja useita komeita kuvioita. FC Rauma loi solkenaan vaarallisia tilanteita tamperelaismaalille. Toisella oli peli oli sitä vastoin passiivista, ja aktiivinen hyökkäyspeli oli enää muisto vain. ACE:n paikat tulivat ottelussa lähinnä vastahyökkäyksistä ja he pääsivätkin useamman kerran raumalaisten pallonmenetysten jälkeen ylivoimahyökkäyksiin.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun ottelu ehti vanhentua vain vajaat pari minuuttia. Paluun futsalkentille tehnyt Juuso Aalto prässäsi ACE:n maalivahtia, joka avasi suoraan kohti Aaltoa. Pallo kimposi Aallosta tamperelaismaaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin raumalaisten johto tuplaantui. Jonne Forsström antoi hienon pystysyötön ja Kasper Nyholm viimeisteli komeasti takakulmaan. Ukko Rimmi lisäsi FC Rauman johdon kolmeen maaliin, kun ottelun hieman vajaat 12 minuuttia. Juho-Matti Pösö avasi ja Rimmi rynni keskeltä läpi ja laukoi pallon tamperelaismaalin alakulmaan. ACE onnistui kavennuksessa hetkeä myöhemmin, kun Fredrik Kuokkanen laukoi komeasti pallon tolpan kautta raumalaismaaliin. Raumalaiset onnistuivat avausjaksolla vielä kerran. Rimmi laukoi päivän toisensa komeasti yläriman kautta Forsströmin poikittaissyötöstä.

Toisella jaksolla FC Rauman peli hieman lopahti, ja hyökkäyspeli jäi melko vaisuksi. Kovinkaan vaarallisia tilanteita eivät raumalaiset tamperelaismaalille saaneet luotua. Vastaavasti ACE pääsi kuittaamaan kahdesti lepsusti puolustanutta raumalaisryhmää. Niklas Salminen ja Topias Tuomola toivat maaleillaan ACE:n jo maalin päähän. Tämän lähemmäksi eivät tamperelaiset kuitenkaan päässeet, ja näin tärkeät pisteet jäivät Raumalle numeroin 4-3.

FC Rauman seuraava ottelu pelataan la 18.11., jolloin suuntana on Jyväskylä. Vastassa on LPK.

FC Rauma-ACE 4-3 (4-1)
01:51 1-0 Juuso Aalto
04:50 2-0 Kasper Nyholm (Jonne Forsström)
11:40 3-0 Ukko Rimmi (Juho-Matti Pösö)
12:15 3-1 Fredrik Kuokkanen (Santtu Ojala)
15:53 4-1 Ukko Rimmi (Jonne Forsström)
25:39 4-2 Niklas Salminen (Joona Neuvonen)
33:42 4-3 Topias Tuomola (Juho Jumisko)