maanantai 2. lokakuuta 2017

FC Rauma murskasi Loiskeen sarja-avauksessa

Sunnuntaina koitti viimein kauan kaivattu sarja-avaus. Päättäväinen ja keskittynyt raumalaisryhmä matkasi Lempäälään Loiskeen vieraaksi. Hakkarin liikuntahalli on yleensä ollut FC Raumalle vaikea paikka, mutta tällä kertaa tarina oli toinen ja tuloksena oli komea vierasvoitto numeroin 0-5 (0-1).

Ottelun avausmaalia piti odottaa vain hieman reilut kolme minuuttia. FC Raumalle tuomittiin epäsuora vapaapotku rangaistusalueen rajalta Loiskeen palautuksen seurauksena. Niila Asunmaa siirsi ja Jere Kyrkkö viimeisteli Futsal-Ykkösen kauden avausmaalin. Ensimmäisen puoliajan vanhetessa molemmat joukkueet kolistelivat vielä maalipuita. Raumalaiset saivat pidettyä tiiviin ja tiukan puolustuspelin ansiosta Loiskeen pois vaarallisilta maalintekopaikoilta. Toisaalta FC Rauman viimeistely ontui ja vedot suuntautuivat pääosin Hakkarin liikuntahallin päätyseinään. Näin tauolle mentiin raumalaisten johtaessa ottelua maalilla.

Toinen jakso noudatti hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin avausjakso. Sillä erotuksella, että kumulatiivisia virheitä tuli jakson alussa nopeaan tahtiin. Vain noin kolmen minuutin pelin jälkeen molemmilla joukkueilla oli jo kolme virhettä. Jakson avausmaalista vastasi tällä kertaa Jorma Kangas. Kyrkkö oli tässäkin maalissa vahvasti mukana, sillä Kangas ohjasi reidellään Kyrkön laukauksen verkon perukoille. Ottelun loppupuolella raumalaiset pääsivät vielä muutamaan otteeseen kaunistelemaan loppunumeroita. Loiske otti käyttöön lentävän maalivahdin, mutta eivät saaneet mitään merkittävää aikaiseksi. Sitä vastoin raumalaiset iskivät tehokkaasti vastaan, kun Niila Asunmaa laukoi pallon vastahyökkäyksen päätteeksi maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Juha Saarikoski roikotti pallon omasta päästä tyhjänä ammottaneeseen Loiske-maaliin. Kymmennyksiä ennen päätössummeria Jorma Kangasta rikottiin ja Loiskeen virheiden ollessa täynnä, pallo vietiin kymmenen metrin rankkaripisteelle. Kangas itse viimeisteli kympiltä päivän toisensa ja loppunumeroiksi komean 0-5-vierasvoiton.

FC Rauman pelit jatkuvat vasta lauantaina 14.10. Seinäjoen urheilutalolla sarjanousija FC Seinäjokea vastaan.

Loiske-FC Rauma 0-5 (0-1)

03:05 0-1 Jere Kyrkkö (Niila Asunmaa)
25:42 0-2 Jorma Kangas (Jere Kyrkkö)
37:08 0-3 Niila Asunmaa (Kasper Nyholm)
39:32 0-4 Juha Saarikoski (Ukko Rimmi)
40:00 0-5 Jorma Kangas 10m rp