torstai 22. joulukuuta 2016

Viiden ottelun voittoputkessa joulutauolle

FC Rauma sai lauantaina Futsal-Ykkösen kärkipään kamppailuun vieraaksi PS Villan Hyvinkäältä. Ottelusta muodostui ennakkoasetelmien mukaisesti tasainen. Pisteet jäivät Raumalle tiukan väännön jälkeen numeroin 5-4 (3-1).

Ottelun alku oli molemminpuolin tunnustelevaa ja tarkkaa pelaamista, eikä maalipaikoilla ei juurikaan juhlittu. Avausmaali syntyi noin seitsemän minuutin pelin jälkeen, siitä vastasi PS Villa. Tuukka Seppälä onnistui ohjaamaan maalin edestä pallon sisään. Muutamaa minuuttia myöhemmin raumalaiset tulivat tasoihin todella upealla tavalla. Jaakko Valtanen sai Kasper Nyholmilta roikkusyötön, otti sen hienosti haltuun vieden samalla Villan puolustajan sivuun ja tykitti todella komean laukauksen aivan hyvinkääläismaalin ylänurkkaan. Tästä FC Rauma sai selvästi lisää virtaa ja jakson loppupuoli oli raumalaisten hallintaa. PS Villan pelaajien hermo alkoi pettää ja kumulatiivisia virheitä kertyi nopeaan tahtiin. Vajaat viisi minuuttia ennen jakson loppua raumalaisille tuomittiin kuuden metrin rangaistuspotku suhteellisen vaarattoman näköisestä tilanteesta. Omid Musawi rikkoi Niila Asunmaata boksin sisällä, kun tilanne näytti jo menneen ohi. Asunmaa itse toimitti pallon pilkulta varmasti sisään ja siirsi raumalaiset johtoon. Jakson lopussa FC Rauma onnistui vielä lisäämään johtoaan. Jere Kyrkön laukaus kimposi Villan pelaajasta hyvinkääläismaalin alanurkkaan.

Toiselle jaksolle raumalaiset saivat unelma-alun. Jesse Walleniuksen sivuraja kimposi juuri sopivasti Asunmaalle, joka tykitti upean maalin vastapallosta tolpan kautta. Seuraavaksi oli PS Villan saada kuuden metrin rangaistuspotku. Hans Kallionpää joutui repimään hyvinkääläispelaajan rangaistusalueella nurin, ja pallo vietiin pilkulle. Tomi Kohonen laukoi pilkun varmasti sisään ja kavensi raumalaisjohdon kahteen maaliin. Tämän maalin PS Villa sai otteen pelistä ja hallitsi kenttätapahtumia. Raumalaisten puolustus kuitenkin piti yhtä nukahdusta lukuunottamatta. Jakson puolivälissä Niko-Petteri Räikkä päätti vastahyökkäyksen maaliin ja toi PS Villan maalin päähän. Maalia edelsi FC Rauman vaarallinen tilanne hyvinkääläispäädyssä. Jesse Wallenius osui kuitenkin vain ylärimaan, eikä Jussi Aaltokaan onnistunut siirtämään reboundista palloa maaliin. Neljä minuuttia ennen loppua raumalaiset siirtyivät jälleen kahden maalin johtoon, kun Jaakko Valtanen viimeisteli nopean hyökkäyksen maalillaan. Maaliin upean esityön tekivät Kasper Nyholm ja Juho-Matti Pösö. Maalin jälkeen PS Villa otti käyttöön lentävän maalivahdin, mutta eivät saaneet juuri mitään vaarallista aikaiseksi. Tosin Sauli Jääskeläinen laukoi raumalaispelajan kautta vielä lohdutusmaalin PS Villalle kolme sekuntia ennen summeria. Tällä tärkeällä voitolla FC Rauma nousi tasapisteisiin PS Villan kanssa, Villa vielä edellä paremman maalieron turvin.

FC Rauman pelit jatkuvat ensi vuoden puolella kolmella peräkkäisellä vieraspelissä, joista ensimmäinen pelataan Turun Samppalinnassa la 7.1., silloin vastassa TPK.

FC Rauma-PS Villa 5-4 (3-1)

07:01 0-1 Tuukka Seppälä (Ilkka Laiho)
10:46 1-1 Jaakko Valtanen (Kasper Nyholm)
15:22 2-1 Niila Asunmaa 6m rp
17:46 3-1 oma maali
20:25 4-1 Niila Asunmaa
23:11 4-2 Tomi Kohonen 6m rp
29:56 4-3 Niko-Petteri Räikkä (Said Elkass)
36:14 5-3 Jaakko Valtanen (Kasper Nyholm)
39:57 5-4 Sauli Jääskeläinen (Tomi Kohonen)