perjantai 28. marraskuuta 2014

Vihreävalkoisten voittoputkelle jatkoa

FC Rauma kukisti tiistai-illan ottelussa Tampereen Pirkkahallissa Vehmaisten Urheilijat maalein 3-7 (1-3), kasvattaen samalla voittoputken kolmen ottelun mittaiseksi.

Otteluun valmistautuminen ei ollut lainkaan odotetun kaltainen. Lämmittely jäi todella vajavaiseksi, ja esimerkiksi lämmittelyvedot jäivät kokonaan laukomatta. Tämä johtui siitä, että Ilves FS:n harjoitukset loppuivat käytännössä samalla hetkellä kuin ottelu alkoi. Tämä ei kuitenkaan näkynyt FC Rauman pelissä ottelun alkuhetkillä, sillä heti alusta lähtien raumalaiset vyöryttivät hyökkäyksiä kohti VehU:n maalia. Ottelun avausmaalin iski Niila Asunmaa reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Viitisen minuuttia myöhemmin Jesse Wallenius lisäsi paluupallosta raumalaisten johtoa. Jere Kyrkkö oli järjestämässä kumpaakin maalia. Noin 14 minuutin pelin kohdalla Oskar Nyholm siirsi raumalaiset jo kolmen maalin johtoon Juha Saarikosken esityöstä. Maalin jälkeisessä vaihdossa VehU onnistui tekemään avausmaalinsa. Ari Bohm onnistui torjumaan vielä Niko Kuhlbergin ensimmäisen yrityksen, mutta paluupallossa hän oli voimaton. VehU sai kavennusmaalista selvästi uutta puhtia peliinsä, kun taas raumalaiset hieman passivoituivat.
FC Rauman pelistä tuli hieman huolimatonta ja lepsua. VehU sai hallinnan pelistä, mutta eivät päässeet maaliviivaa lähemmäksi. Näin tauolle siirryttiin raumalaisten johtaessa 1-3.

Pelaajavalmentaja Asunmaa antoi tauolla kopissa tiukan palautteen joukkueelle. Tämä näkyikin raumalaisten pelissä toisen jakson alussa. FC Raumalla oli lukuisia paikkoja lisätä johtoaan, mutta viimeinen terävyys maalipaikoissa puuttui, ja viimeistely ontui. Jakson avausmaalista vastasi hieman puolenvälin jälkeen VehU:n Teemu Hannula kulmapotkun jälkitilanteesta. Muutamaa minuuttia myöhemmin FC Rauma onnistui vihdoin iskemään jakson avausmaalinsa. Asunmaan yritys kolahti tolppaan, mutta Juuso Aalto siirsi paluupallon tyhjiin. Tämän jälkeen VehU otti lentävän maalivahdin käyttöön, mistä ei kuitenkaan vaarallisia tilanteita raumalaisten maalille syntynyt. FC Rauma onnistui sitä vastoin lisäämään johtoaan laukomalla pallon kahdesti tyhjään VehU-maaliin. Maaleista vastasivat Aleksi Kanerva ja Kyrkkö. Raumalaisten ote herpaantui vielä kerran, ja VehU pääsi iskemään kavennusmaalin. Tämän lähemmäksi he eivät enää päässeet. Loppunumerot 3-7 laukoi O.Nyholm kuuden metrin rangaistuspotkusta.

VehU-FC Rauma 3-7 (1-3)
3:17 Niila Asunmaa (Jere Kyrkkö) 0-1
8:46 Jesse Wallenius 0-2
13:34 Oskar Nyholm (Juha Saarikoski) 0-3
13:44 Niko Kuhlberg (Ati Mäkelä) 1-3
30:10 Teemu Hannula (Jaakko Laitinen) 2-3
33:45 Juuso Aalto (Asunmaa) 2-4
35:21 Aleksi Kanerva (Nyholm) 2-5